Image
Image

Υποψήφιος Δήμαρχος

Το όραμα και η θέληση μου είναι να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυναμεις τον Δήμο Βόλου

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Κεραμίδι Ν. Μαγνησίας, το τελευταίο χωριό του Πηλίου, στα σύνορα με το Μαυροβούνι του Ν. Λάρισας, τον Οκτώβρη του 1962. Τη μέρα που γεννήθηκα στον τοπικό τύπο του Βόλου δημοσιευόταν η ένταξη του δρόμου σύνδεσης Κεραμιδίου - Βόλου στο πενταετές πρόγραμμα για τα απομονωμένα χωριά. Στο σπίτι που πέρασα τα πρώτα παιδικά μου χρόνια, στο ένα δωμάτιο έμεναν οι γονείς μου, στο άλλο οι παππούδες μου και στο κατώϊ τα ζώα του σπιτιού μας (ο γάϊδαρος και οι κατσίκες). Η γενιά μου, και από τη μεριά της μάνας μου και του πατέρα μου, ήταν όλοι αλιείς και αγρότες. Ο ένας ο παππούς μου ψαράς, ο άλλος αγρότης, τα αδέρφια της μάνας μου ψαράδες, ο αδερφός του πατέρα μου ψαράς, και ο πατέρας μου ψαράς κι αυτός, μέχρις τας δυσμάς του επαγγελματικού του βίου, όταν για λόγους υγείας απασχολήθηκε στη βιομηχανία ως βιομηχανικός εργάτης.

Για την καταγωγή μου αυτήν είμαι περήφανος και με τις ίδιες περίπου εργασίες απασχολήθηκα ευκαιριακά και ο ίδιος, στα ύστερα μαθητικά και στα φοιτητικά μου χρόνια, έως ότου ξεκινήσω τη σημερινή επαγγελματική μου σταδιοδρομία.

Το έτος 1971, λίγο αφότου είχε έρθει το ηλεκτρικό ρεύμα στο Κεραμίδι (δίκτυο ύδρευσης είχε αποκτήσει μόλις το 1967), μετακομίσαμε οικογενειακώς στη Ν. Ιωνία Βόλου, όπου και διαμέναμε και συνεχίζει να διαβιεί μέχρι σήμερα η μητέρα μου. Περάτωσα τη βασική σχολική μου εκπαίδευση στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, επέτυχα στις εξετάσεις (υποχρεωτικές τότε) και μαθήτευσα στο Γυμνάσιο Αρρένων Ν. Ιωνίας. Γράφτηκα στο Λύκειο Αρρένων Ν. Ιωνίας, κατόπιν εξετάσεων και ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου (μέση), το έτος 1980. Εισήχθην την ίδια χρονιά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησα με βαθμό «Λίαν Καλώς» το έτος 1985 και στη συνέχεια γράφτηκα ως ασκούμενος δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μαθητικών και των φοιτητικών μου χρόνων ασχολήθηκα ενεργά με την πολιτική, μέσα από μαθητικές και φοιτητικές παρατάξεις.

Είμαι έγγαμος από το έτος 1995 με την Αθηνά Θεοδωρακάκη του Ιωάννη, υπάλληλο σήμερα του ΚΕΑΟ Μαγνησίας. Η καταγωγή της συζύγου μου, η οποία επίσης γεννήθηκε στο Βόλο, είναι από τη Σμύρνη (εκεί γεννήθηκε ο πατέρας της) και από την ανατολική ορεινή Αργιθέα (τόπος γέννησης της μητέρας της). Έχουμε αποκτήσει δύο τέκνα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που η καταγωγή τους έχει αναφορές τόσο στην ορεινή, όσο και στη θαλασσινή Ελλάδα, αλλά και στα από εδώ και στα πέρα μέρη.

Αγαπημένο μου άθλημα το ποδόσφαιρο, το οποίο «υπηρετώ» αθλούμενος σε τοπικό ερασιτεχνικό σύλλογο φίλων («Ομόνοια»). Οι καλλιτεχνικές μου προτιμήσεις εστιάζονται κυρίως στο θέατρο και οι λογοτεχνικές στην ποίηση, στις ιστορικές και στις πολιτικές μελέτες. Οι μουσικές μου επιλογές έχουν αναφορές στη συμφωνική μουσική, στη δημοτική μας παράδοση, στη λαϊκή (παλαιά και νεότερη έντεχνη) και στα Αγγλικά και Αμερικάνικα συγκροτήματα της δεκαετίας του 1960 και 1970.

Πλοηγηθείτε
Ακολουθήστε μας
Επικοινωνία
© 2024 Copyright | Συμμαχία για τον Βόλο | All Rights Reserved